Nyhetsblogg
Hundarna

Kull 2 "Zaia" / 2013

Kurser och läger 

Om mig
Mästerskap
Ett passande citat om mig; "Min förvirring utspelar sig på en nivå där den ofta förväxlas med begåvning"

Det är onekligen lättare att skriva om hundarna än om mig själv . Dotter till Helga och Rudi Wendt, yngst i en skara av fyra systrar, och föddes den 19 september 1968, d v s i jungfruns stjärntecken - och har nog en del av jungfruns karakteristiska personlighetsdrag;

* Perfektionist - stämmer väl på det mesta jag tar mig för. Jag har svårt att tolerera fel eller halvdana resultat och har nog rätt höga krav på mig själv (och andra). Ett drag som förmodligen kan vara påfrestande för min närmaste omgivning.
* Noggrann - Jag tar reda på vad som krävs för att nå mitt mål och så satsar jag helhjärtat - eller inte alls! Har järnkoll på mycket, men är samtidigt belastad med en synnerligen onödig förmåga att förlägga bilnyckel, koppel, och andra lösa föremål .
* Självständig - Kan själv! Det är bara att erkänna att jag har svårt att ta "order" av andra, och om jag nu nödvändigtvis måste, så vill jag gärna i alla fall kunna lämna förslag
* Gräsligt envis - Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid!
* Otålig - Har alltid lite bråttom (kan kanske också bero på att jag är en utpräglad tidsoptimist?). Har dessvärre i och med det ibland svårt att acceptera att en del behöver längre tid innan de är med på tåget... Avskyr att höra; "ska bara röka först"!
* Konkurrensinriktad - Älskar att tävla och att kunna prestera bra! Jag skulle t ex aldrig komma på tanken att syssla med en hobby som man inte kan tävla i !
* Obotlig optimist - Har en väl utvecklad förmåga att se det positiva i alla situationer.
* Lättsam - Tycker att livet ska vara lätt och roligt att leva och tycker att jag har det precis så bra som jag förhoppningsvis förtjänar . Jag försöker uppskatta det jag har, och följa principen att antingen lösa eventuella problem eller att gilla läget!

Jag är uppvuxen i Mölndal, grannkommun med gôrgoa Göteborg! Gick det dåvarande 4-årigt tekniskt gymnasium med maskininriktning, och höll på att sluta varje år i januari - teknik är inte riktigt min grej . Efter att ha jobbat 7 år som administratör på ett IT-företag började jag läsa P-programmet (Programmet för personal- och arbetslivsfrågor) på Göteborgs universitet och tog min fil.kand/personalvetare. Därefter jobbade jag ett drygt år som studie- och yrkesvägledare för vuxenelever och därefter ca ett år som personalansvarig på ett tidningsföretag. Sedan 1 juli 2001 finns jag på KappAhls huvudkontor i Mölndal där jag är rekryteringshef. Jag jobbar främst med rekrytering med allt vad det innebär, bl a mycket med personlighetsbedömningar och -tester, och offensiv rekrytering i form av skolkontakter. Arbetar också med chefsstöd, organisationsfrågor samt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Jag har underbara kollegor och stortrivs med arbetet, kan inte ha det bättre!

Jag har alltid hållit på med djur. När jag växte upp hade familjen en blandrashane, och någon hamster och kanin och några undulater passerade också. Främst var jag dock hästtjej - jag red från jag var 5 år till ca 17, och de sista fem åren bodde jag mer eller mindre i stallet då vi hade egen häst. Ungefär i samma veva som vår häst dog kom första flatten in i huset, och jag upptäckte att det ju faktiskt gick att tävla även med hund! Och på den vägen är det.

Inom hunderiet gör jag också annat än att träna och tävla mina egna hundar . Jag försöker fördela fritiden mellan att fungera som instruktör och lärare på kurser och läger, hålla en och annan instruktörsutbildning inom SBK (är "SBK-Lärare"), och hinna med några domaruppdrag (är bruks- och lydnadsdomare inom SBK).

Jag får ofta frågan om hur jag hinner med allt? Förmodligen en berättigad fråga, men faktum är att jag själv inte tycker att jag har det särskilt stressigt. Jag gör det jag tycker är kul, det andra väljer jag helt enkelt bort .Foto T Lyvén

Foto G Wendt
Jodå, visst är det jag - om än något kamouflerad  - inför KappAhls julfest 2007

Foto Tony Lyvén